ANNONSE

Fyrer for å smelte snø

  • 25 oktober 2017
Fyrer for å smelte snø

Slik ser hallen ut fra lufta onsdag formiddag. (Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK Luftfoto).

Storhallen falt sammen.

Det blir en omfattende jobb å få Raufoss storhall opp igjen, etter at den raste sammen natt til onsdag. Nå fyres det intenst for å bli kvitt snøen.

– At hallen falt sammen er krise for oss, sier styreleder Roy Jakobsen i Raufoss fotball til Totens Blad. Hva som egentlig har skjedd, er noe uklart. Trolig er det ikke bare snømengden som kom i løpet av natta som er årsaken til kollapsen. Et strømbrudd kan ha forårsaket at trykket inne i hallen ble borte, men det er ikke bekreftet. I slike tilfeller skal et nødaggregat starte, men det har antagelig ikke skjedd denne gangen.

Nå settes det på varme inne i hallen for å få smeltet snøen som ligger på duken. Så skal det startes pumper for å få vekk vannet. I tillegg er det en stor revne i duken som utgjør taket som må repareres for å kunne skape trykk igjen.

– Det er i dag satt i gang fyring med flere dieseldrevne varmemaskiner. Disse vil gå for fullt gjennom kvelden og natta, forteller daglig leder Bent Dalby i Raufoss fotball. Det følges opp med ettersyn, vakthold og påfyll av drivstoff. Planen er at dette skal gi nok varme til å smelte snøen og at vannet kan pumpes ut i morgen.

Foreløpig er det snakk om midlertidige løsninger, det er ennå ikke full oversikt over hvor store skadene er. Ingen personer har kommet til skade. Det var håp om å få hjelp fra fredsinnsatsgruppa i Sivilforsvaret, men det viser seg at det ikke er praktisk mulig, ettersom det ikke står om liv og helse. Dermed må Raufoss fotball selv ordne opp ved hjelp av sin forsikring, men får også bistand fra Raufoss brann og redning med det praktiske arbeidet.

Brannvesenet fikk onsdag morgen hjelp av ei drone fra NRK for å få overblikk over hallen fra utsiden. Også i 2009 kollapset hallen.

– Vi har ikke registrert strømbrudd i Østre eller Vestre Toten i løpet av natta. Det har vært strømbrudd på Gjøvik og Biri, og der er fortsatt en del abonnenter uten strøm. Noen har vært uten strøm i kort tid og andre dessverre i lengre tid, og årsaken til strømbruddene er nedbøren som har kommet det siste døgnet. Når det kommer 30-40 centimeter snø på kort tid, og den er tung og våt som nå, får vi toppknekk og trær som bøyer seg over linjene, sier Ragnhild B. Abrante, som er kommunikasjonsansvarlig for nett og produksjon i Eidsiva.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no