ANNONSE

Fikk avklaring: Det var en hund

  • 28 mai 2018
Fikk avklaring: Det var en hund

Det ble gjort flere observasjoner av et dyr, blant annet her i området ved Gran gård. Det viste seg å være en hund. (Foto: Jon Olav Andersen).

Fryktet ulv, håpet det var en hund.

Saueeiere på Østre Toten ba mandag om hjelp til å få en avklaring på om det var en ulv eller en rømt hund som ble observert i Lensbygda og Kolbu mandag. Svaret kom raskt.

Nå viser det seg heldigvis at var en rømt hund som forårsaket ulvealarmen. Wenche Rustad Wangen, beitelagsleder i Toten 3, ba tidligere i ettermiddag om å få beskjed. Flere personer så mellom klokka 12.30 og 15.00 mandag et dyr som enten var en ulv eller en stor hund. Det var håpløst å finne spor, så inntil videre var saueholderne i Østre Toten bare i beredskap for å se om noe kom til å skje.
– Vi har vært i kontakt med politiet for å høre om noen har meldt fra om en savnet hund i dette området. De hadde ikke hørt noe, sa Rustad Wangen tidligere i dag.
Det tok ikke lang tid før den ønskede avklaringen kom. En stor, ulvelignende hund i området hadde tatt seg en tur på egenhånd. Etter det Totens Blad erfarer, er hunden fortsatt på rømmen og skal være ganske sky.

Det kom inn flere meldinger om dyret. En saueeier så det selv, på noe avstand, ikke langt fra Gran gård. Men det var umulig å si om det var en ulv eller en hund. Dyret skal også ha vært utenfor et hønsehus.

Frode Hellum så dyret da han kjørte bil oppover Lensbygda ved 12.30-tida. Da løp det på et inngjerdet sauebeite like ovenfor legekontoret. Det var ingen sauer ute på selve beitet, men det befant seg noen bak et høyt gjerde i tilknytning til beitet.

– Det var noen andre på en gårdsplass i området der, de så også dyret, forteller Hellum.

De siste dagene er det observert ulv både på Nannestad og i Lunner. Saueholderne på Toten har det forferdelige fjoråret friskt i minnet. I fjor ble flere hundre sauer tatt av en ulv som til slutt ble skutt i nærheten av Bergsjøen på Totenåsen.

Har du informasjon i denne saken? Ring Totens Blad på telefon 4000 1566.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no