ANNONSE

Festforestilling med det meste

  • 22 mars 2018
Festforestilling med det meste

Kjellas festforestilling hadde premiere for full musikk. (Foto: Jon Olav Andersen).

Premiere bød på det aller meste.

En ting er sikkert. Kjellas festforestilling klarer du ikke å sette i bås. Torsdag kveld var det premiere, og der møtte vi de mest vanvittige kombinasjoner, slik som Erik Bye, Peer Gynt, Gollum og folk fra Bilitt.

I mange måneder har aktørene bak Kjellas festforestilling forberedt oss på at dette blir et annerledes påskeshow. Det ble det. Anført av en håndfull dyktige skuespillere og musikere i Østre Toten kulturhus gikk vi gjennom et musikalsk landskap fra salmer via hardrock til jodling. Og ganske mye annet.

Kjell-André Wiklund har bevisst spilt på at dette skulle være hans egotripp. Til tross for det, stjal Gro Tangen og Kathrine Øygarden deler av showet fra ham. Sikkert surt å oppleve for en slik egoist. Arne Henry Skullerud påpeker hele tida at han er musiker, men bød på det lille ekstra. Han overbeviste som prest, selv om vi ikke føler oss skråsikre på at alle med dåpsbarn skal ta sjansen på å la ham stå for dåpen. Andre musikere måtte også både snakke og danse. Sveinung Lilleheier og Andreas Jess-Bakken viste fram halvskjulte talenter på flere måter.

Vi fikk også umiddelbart sansen for to andre medlemmer av Wiklund-familien. Hovedpersonens døtre, Andrine og Amalie Olstad Wiklund, bidro til å løfte forestillingen. Vi spår dem en lysende framtid i kommende skrekkfilmer.

Så var det denne Wiklund selv. Vi har sett ham som oppblåst bedreviter i all forhåndsreklame for forestillingen. Torsdag fikk vi se ham i bortimot bar underkropp, og vet sannelig ikke hva som er verst. Men han synger, prater (mye) og står bak mange av påfunnene på scenen. Han gjorde det såpass bra at det kan være håp om at han slipper å sove i garasjen etter premieren, slik han ifølge sine døtre lenge har gjort.

I salen på premieren traff vi en rutinert showmann. Sverre Fredrik Bø Nordheim har moret titusener av mennesker både som en del av Urbane totninger og alene på scenen.
- Jeg har kost meg. Her var det mye moro. Og så må jeg få si at det er skikkelig tøft gjort å sette opp et slikt show som dette, sier han når Totens Blad spør om hvordan hadde opplevde forestillingen.

Skal vi trekke bittelitt på stilkarakterene for noe, så må det være at forestillingen til tider er litt temposvak. Men vi synes at festforestillingen hadde fortjent litt mer publikum enn de rundt 100 som kom på premieren. Har du dårlig samvittighet for at du satt hjemme torsdag kveld, er det nye muligheter fredag og lørdag.

Jon Olav Andersen


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no