ANNONSE

Fare for underkjølt regn

  • 30 oktober 2018
Fare for underkjølt regn

Tirsdag ettermiddag og natt til onsdag kan det bli enda vanskeligere kjøreforhold, da det er fare for underkjølt regn. (Foto: Jon Olav Andersen).

Nå kan det bli enda vanskeligere å kjøre.

Det har vært litt vanskelige kjøreforhold på Toten tirsdag, men nå varsler Statens vegvesen at det kan bli enda glattere. Underkjølt regn kan svært vanskelige kjøreforhold.

Selv om temperaturen stiger og snøen etter hvert vil smelte i lavlandet, kan det fremdeles bli utfordrende føre på vegene i Oppland. I ettermiddag er det fare for regn som fryser på bakken.

– Vi har mye nedbør i vente, sier seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen. – Dette kan komme som regn som fryser på bakken, noe som kan gi dårlig veggrep. Statens vegvesens driftsentreprenører vil utføre nødvendige tiltak, men det kan ta tid før de når over hele vegnettet med strøsand eller salt.

Faren for regn som fryser på bakken er størst i Valdres og Gudbrandsdalen. Stensrud framhever at E6 over Dovrefjell kan være spesielt utsatt hvis værprognosene slår til. Men også på sidevegene i lavlandet og i mjøstraktene kan det bli utfordrende føre fram til onsdag.

– Vårt råd til trafikantene er å beregne god tid, kjøre etter forholdene og holde god avstand til bilen foran, sier Stensrud. – Vinterdekk er det eneste som duger på vegene nå, og de bør være i god stand. De som kjører busser, vogntog og andre tunge kjøretøy, må se an vær- og føremeldingene, og legge på kjetting i tide.

Snøfallet natt til tirsdag har vært meldt i lang tid. Likevel ble det i morgentimene kaotiske tilstander flere steder. På fylkesveg 33 ved avkjøringen til Krabyskogen havnet en tankbil fra Circle K i grøfta med bakhjula.


Det var svært glatt. Uhellet skjedde rundt klokken 06. Ingen kom til skade, men det var periodevis lange køer i begge retninger. Først tre timer senere var tankbilen på vegen igjen. I bergingsbilen satt Tommy Reboli fra Gjøvik.

– Dessverre har vi ikke rukket fram før nå. Vi kommer rett fra en ulykke på Minnesund. Det har egentlig gått i ett i hele natt, uttaler Reboli til Totens Blad.
Etter bergingsoppdraget var over, måtte han selv legge på kjettinger for å komme seg videre.

– Kram snø har pakket seg på vegbanen og gitt svært glatte kjøreforhold. Tankbilen skled rett og slett av vegen. Selv om snøen har vært meldt i flere dager, er det vanskelig å gardere seg mot slike forhold. Men det gjelder å være tålmodig og kjøre pent, sier han.

 Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no