ANNONSE

Far og datter gjennom isen

  • 08 mars 2018
Far og datter gjennom isen

Vær forsiktig med å gå ut på isen, advares det. Bildet er tatt 1. mars, da isen var i ferd med å legge seg. (Foto: John Knut Bakken).

Advarer mot ferdsel på utrygg is.

Mjøsisen er langt fra trygg. En far og en datter i femårsalderen trodde de var på trygg is, men gikk rett gjennom på Kapp. Heldigvis gikk det bra, selv om de ble gjennomvåte.

– Politiet oppfordrer publikum til å være varsomme i sin ferdsel på Mjøsa. Isen er ikke nødvendigvis trygg overalt, sier stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt etter hendelsen. Dette gjelder særlig fra Gjøvik og sørover.

Anders Haukaasen satt hjemme i sofaen i Soplimroa på Kapp og så de to gå gjennom isen ved 14-tida søndag, og han sier det var en skrekkartet opplevelse.

– Vi hadde akkurat vært ute en tur, og hadde selv vært nede ved mjøskanten. Jeg så at det ikke var trygt før vi gikk inn igjen. Så fikk jeg plutselig se to personer på en spark. Jeg var på tur ut for å advare dem, men så gikk de plutselig gjennom isen, forteller han til Totens Blad.
Mens samboeren ringte AMK-sentralen, løp han selv for å hjelpe til. Da hadde faren klart å redde opp både seg selv og datteren.
– De var mellom 80 og 100 meter fra land, forteller Haukaasen. Han fikk hjulpet dem inn, og de var naturlig nok gjennombløte. Inne i huset fikk de varmet seg og de fikk også låne tørre klær.

Alle, både de som gikk gjennom isen og de gode hjelperne på land, opplevde det som ganske skremmende.
– Isen kan se helt fin ut, men den er ikke stabil, advarer Haukaasen. Han forteller at det har vært jevn trafikk langs mjøskanten de siste dagene. Inne ved land er det et ganske solid belte, og der er det en del som går tur. Men kommer du lenger ut, eller til et område der det er strøm, kan det altså gå helt galt. Det ligger også snø på isen, så det er ikke alltid lett å se hvordan forholdene er.

– Det var vondt å se på det som skjedde søndag, spesielt når du ser at et lite barn havner i det iskalde vannet. Så jeg oppfordrer alle til å være forsiktige, sier Haukaasen.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no