ANNONSE

Falkentunnelen blir delvis stengt

  • 19 mars 2019
Falkentunnelen blir delvis stengt

I neste uke må Falkentunnelen stenges av i forbindelse med testing, og bilistene må regne med ventetid. (Arkivfoto: John Knut Bakken).

Vegvesenet advarer mot noe ventetid.

Til uka må bilistene regne med forsinkelser på fylkesveg 33 i Skreifjella. Statens vegvesen må stenge Falkentunnelen i perioder.

Stengingen skjer på kvelden tirsdag 26. mars og natt til onsdag 27. mars. Tunnelen blir stengt fra klokka 20 tirsdag kveld til ca. klokka 02 om natta. Trafikken vil bli ledet gjennom tunnelen med ledebil det meste av perioden, og trafikantene må regne med noe ventetid. I en periode på ca. en time, etter at nordgående flybuss har passert rundt klokka 22, vil tunnelen bli helt stengt mens brannventilasjonssystemene testes. Statens vegvesen skal teste brannventilasjonen og utføre vanlig, periodisk ettersyn av utstyret i tunnelen.

– Regelmessig testing av brannvernutstyr, ventilasjonssystemer og annet utstyr er helt nødvendig for at vegtunneler skal fungere godt og være sikre, sier brannvernleder Endre Q. Stephensen i Statens vegvesen. – Vi håper at trafikantene har forståelse for at de må vente litt, mens vi utfører dette arbeidet.

– Det er ingen lokale omkjøringsveger for fylkesveg 33 i Skreifjella. Vi vil derfor forsøke å lede trafikken gjennom med ledebil så raskt og effektivt som mulig. Men sent tirsdag kveld kan det altså bli inntil en times ventetid på å slippe gjennom Falkentunnelen, sier Stephensen.


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no