ANNONSE

En ganske lang dag på Bilitt

  • 19 januar 2018
En ganske lang dag på Bilitt

Fredag, litt før klokka 17, semitraileren har havnet i grøfta på fylkesveg 92. Det ble en lang dag på Bilitt. (Foto: Jon Olav Andersen).

Heldagsproblemer der det var glatt og bratt.

En utenlandsk semitrailer blokkerte fredag morgen ved 09-tida Mjøsvegen på Bilitt totalt. Så ordnet det seg. Men så skar det seg igjen, og klokka 17 hadde semitraileren havnet i grøfta.

Ved 09-tida fredag sakset semitraileren og sperret Mjøsvegen, fylkesveg 92, fullstendig, like ovenfor fylkesveg 33. Politiet sa de reiste ut for å få ordnet opp, og etter en stund kunne Innlandet politidistrikt melde at semitraileren hadde kommet seg videre, og at vegen var åpen igjen.

Så langt hadde den imidlertid ikke kommet. Folk Totens Blad har snakket med på Bilitt sier at sjåføren gjorde flere forsøk på å komme seg opp i løpet av dagen, uten nevneverdig hell. Så ved 15-tida kunne en forbipasserende melde at semitraileren hadde havnet i grøfta. Rundt 10 meter høyere opp enn der den sto fast på morgenen fredag. Denne gangen slik at det ene kjørefeltet var åpent, og ringruta akkurat kunne smyge seg forbi.

Doningen er visstnok på veg til Sivilforsvaret på Starum har noen fått vite.

Totens Blad vekslet noen ord med sjåføren litt før klokka 17, men han kunne svært lite engelsk. Han fortalte imidlertid at han kom fra Portugal, og at han ventet på assistanse.

Innlandet politidistrikt opplyser at det stemmer at semitraileren er portugisisk, så da har sjåføren åpenbart møtt et ganske annet føre enn da han forlot hjemlandet.

- Vi hadde en patrulje der ved 16-tida, og sjåføren fikk forklart at sjefen hans i hjemlandet var i ferd med å ordne opp. Men det vil nok gå noe tid før det blir berging. Det er ofte slik det er, en blanding av språkproblemer og at det må stille økonomiske garantier for bergingsarbeidet, sier operasjonsleder Tom Eirik Midthaug i politiet. Han opplyser videre at politiet etter hvert må ta en vurdering av om traileren må fjernes av hensyn til trafikksikkerheten, dersom det skulle dra ut med bergingshjelp av økonomiske årsaker.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no