ANNONSE

Dropper 1. mai-toget i år

  • 26 april 2018
Dropper 1. mai-toget i år

Det blir ikke noe 1. mai-tog på Skreia i år. Her fra fjoråret, da toget hadde problemer med å komme fram i all trafikken. (Arkivfoto: Jon Olav Andersen).

Østre Toten uten paroler på 1. mai.

Det blir ingen paroler å se gjennom Skreia på 1. mai i år. Komiteen har valgt å droppe 1. mai-toget, blant annet av sikkerhetshensyn.

– Det er flere årsaker, men i fjor gikk vi med livet som innsats mellom biler og motorsykler, sier Inger Bakken i 1. mai-komiteen i Østre Toten. Oppslutningen har heller ikke vært så stor. I fjor manglet komiteen folk til å bære faner.

Den offisielle 1. mai-markeringen i Østre Toten ble flyttet fra Lena til Skreia for noen år siden. Oppslutningen var ikke spesielt stor da toget gikk på Lena heller.

– Da Lena bad ble stengt, ble det spikeren i kista. Vi valgte å flytte arrangementet til Skreia, der det tross alt er folk på 1. mai og i tillegg et lokale vi kan bruke, sier Bakken.
Paradoksalt nok har det vært i overkant med folk på Skreia de siste årene. Motorentusiastene fyller sentrum, og det er ikke bare lett å komme fram i all trafikken.

– Vi synes det er flott med all aktiviteten på Skreia, men innser at vi må tenke litt nytt når vi skal gå i tog. I fjor måtte vi klemme oss sammen i det ene kjørefeltet, sier Bakken.
– Så siste tog har ikke gått?
– Vi må ha ha en ordentlig markering av denne viktige dagen, med tog, men må nok legge det opp litt annerledes, sier hun. Planleggingen av årets 1. mai kom litt sent i gang, og da var det ikke tid til å finne fram til et helt nytt opplegg. Likevel skal arbeidernes frihetsdag markeres på Skreia. Det skjer i Østre Toten kulturhus, der Rigmor Aasrud er hovedtaler. På Lena blir det blomsternedleggelse på 22. juli-monumentet, og det er også solidaritetsgudstjeneste i Hoff kirke.

Ønsker du å gå i tog 1. mai, er det imidlertid muligheter i Kolbu. Men der blir det uten paroler, bare flagg og musikk. Kolbu jente- og guttemusikkorps leder an fra Kolbu skole til sportshytta.
– Det pleier ikke å være så mange som går, forteller Tove Mette Sandvik, leder i Kolbu arbeiderforening. I fjor var det de fire-fem i styret som gikk bak musikken.
– Så hender det jo at det blir med noen, men det står alltid en del folk langs vegen for å se, sier Sandvik. Guri Bråthen skal holde appell når toget har kommet til sportshytta.
– Her i Kolbu er det iallfall plass til flere, hvis noen vil være med og gå i tog, forsikrer Sandvik.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no