ANNONSE

Det kan fortsatt bli flom

  • 19 mai 2017
Det kan fortsatt bli flom

Det er god vannføring i Lenaelva fredag morgen. Her ved Kjølset bru på Skreia. (Foto: Jon Olav Andersen).

Det kan bli vårflom, selv med lite snø i høyden.

Været avgjør om det blir vårflom, men foreløpig er det ingen fare i vårt distrikt. Mjøsa har steget mye det siste døgnet, men er fortsatt langt under normalen.

Det kom mye regn, og mer enn ventet, på Sørlandet og Østlandet torsdag 18. mai. Det kom også noe regn i Sør-Trøndelag. Sammen med snøsmelting har dette ført til flomvannføring i mange vassdrag på indre strøk, fra Aust-Agder i sør til Sør-Trøndelag i nord, i løpet av 18. og natt til 19. mai. I mange av de mindre vassdragene har vannføringen nå kulminert, og her ventes det synkende vannføring de neste dagene, meldes det fredag.

– Det ventes snøsmelting i fjellet, men moderat med nedbør de nærmeste 2 - 3 dagene. Dette vil fortsatt kunne gi flomvannføringer i noen av de større elvene, som for eksempel Glomma, Trysilelva, Numedalslågen og Gaula. Hva som vil skje videre framover er helt avhengig av været. Hvis det kommer mer kraftig regn, kan det bli stor flom også der det er lite snø, sier Inger Karin Engen, hydrolog og flomvarsler i NVE.

Fredag 12. mai var vannstanden i Mjøsa 2,24. ei uke etter er den på 2,73. Fra torsdag til fredag strømmet det på med vann etter den kraftige nedbøren, og Mjøsa steg med 26 centimeter på noen timer. Normalvannstanden på datoen i dag er imidlertid på 3,98.

Statens vegvesen har foreløpig kun registrert mindre skader på vegnettet i Oppland etter det kraftige regnværet torsdag. Bare én fylkesveg har vært stengt, fylkesveg 312 i Øyer, og den er forventet åpnet i løpet av fredag ettermiddag.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no