ANNONSE

Brannvesenet anmelder festdeltaker

  • 19 april 2017
Brannvesenet anmelder festdeltaker

En festdeltaker blir politianmeldt av brannvesenet i Østre Toten. (Arkivfoto).

– Vi har nulltoleranse, sier brannsjefen.

Natt til langfredag ble en ansatt i Østre Toten brannvesen holdt igjen i uniformsjakka av en festdeltaker, og følte seg truet. Nå velger brannvesenet å anmelde hendelsen.

– Vi har nulltoleranse for det som oppfattes som truende atferd når vi er ute for å sikre at kommunen er et trygt sted å bo, sier brannsjef Bård Henriksen.
Det var rundt midnatt at 110-sentralen på Hamar fikk inn to bekymringsmeldinger fra Totenvika, der det ble sagt at det var sett høye flammer i nattemørket.

Vakthavende befal reiste da ut til stedet for å sjekke nærmere hva det var som brant. Det viste seg å være et bål i forbindelse med en fest på en privatadresse. Brannvesenet ba da om bistand fra politiet, ettersom situasjonen framsto som uoversiktlig. Imidlertid hadde ikke politiet noen ledig patrulje.

– Huseier ble bedt om å slukke bålet. Det ble etterkommet uten problemer. Men det var da en festdeltaker tok tak i jakka til vår ansatt, og ga tydelig uttrykk for hva han mente. Deretter satte festdeltakeren armen i døra på brannvesenets bil, slik at vakthavende ikke fikk reist fra stedet, forklarer Henriksen.

Brannsjefen gjør det klart at denne typen oppførsel ikke er akseptabel overfor en offentlig tjenestemann. I tillegg til politianmeldelsen mot festdeltakeren, har brannvesenet skrevet en rapport om bålbrenningen til Plan- og næring i kommunen, da bålet var i strid med kommunale brenneforskrifter.
Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no