ANNONSE

Brann på folkehøgskolen

  • 23 juni 2017
Brann på folkehøgskolen

Østre Toten brannvesen fikk bistand fra sine kolleger på Gjøvik da det fredag brant i noen hulrom på taket av Toten folkehøgskole. (Foto: Thea Romsås).

Det tok fyr i takkonstruksjonen på Toten folkehøgskole.

Alle nødetater rykket fredag ut til Toten folkehøgskole på Lena, hvor det var meldt om røyk fra taket. Brannmannskapene fant raskt ut at det brant i takkonstruksjonen på internatbygningen, som i flere måneder har vært under oppussing.
– Her har det vært brann i noen hulrom på taket. Mannskapene måtte skjære hull i taket med motorsag for å komme til, sier brannsjef Bård Henriksen i Østre Toten brannvesen.

Det ble meldt om brannen litt over klokka 13 fredag. Brannvesenet i Østre Toten er så godt som nabo med folkehøgskolen på Lena, og var naturligvis kjapt på plass. Ettersom det var meldt om brann på taket, rykket også stigebilen fra Gjøvik brannvesen ut.
– Nå er det jo stillaser rundt denne bygningen som gjorde at vi kunne komme oss enkelt opp på taket. Men ved brann i taket på slike bygninger er vi utgangspunktet avhengig av stigebil, sier Henriksen.
Brannmannskapene fikk raskt kontroll på brannen. Ambulansen var også på plass på folkehøgskolen, men ingen personer ble skadet i hendelsen. Det ble imidlertid noe skader på taket.
Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no