ANNONSE

Brann på bilopphuggeri på Skreia

  • 05 juli 2019
Brann på bilopphuggeri på Skreia

Det jobbes med å sikre at brannen i veggen er helt slukket. (Foto: John Knut Bakken).

Full utrykning til Skreia.

Brannvesenet i Østre Toten har rykket ut til melding om brann på Bil-demontering Innlandet AS på Skreia. Brannen kom forholdsvis raskt under kontroll.

Brannen har begrenset seg til en vegg på bilopphuggeriet. Brannvesenet i Østre Toten har rykket ut med mange biler, og det er også kommet en bil fra Gjøvik for å bistå. Tankbilen fra Gjøvik er kommet til stedet for å sikre at det er tilgang på nok vann, opplyser brannvesenet. 12 mannskaper fra Østre Toten har deltatt i slukningsarbeidet, i tillegg til to fra brannvesenet på Gjøvik.

Brannen ble meldt litt før klokka 14 fredag. Litt etter klokka 14.30 var brannmannskapene i ferd med å rive av fasadeplater på bygget der brannen hadde oppstått. Det sprøytes slukkeskum inn i veggen.
– Da første bil fra oss ankom, brant det utvendig på veggen. Det ser ut til å ha startet nedenfra. Heldigvis er det mur både i vegg og tak. Utfordringen var å få slukket mellom veggplatene og murveggen, der det ligger en del isolasjon, sier varabrannsjef Lars-Harald Bergheim til Totens Blad. Først ble det tatt hull på veggplatene, men det viste seg ikke så effektivt. Løsningen ble å fjerne plater i overkant og fylle på med slukkeskum. Bergheim er glad de klarte å stoppe brannen såpass tidlig, da et plastmateriale på taket kunne gitt dem en stor utfordring dersom det tok fyr.

Alle nødetatene har vært på plass. Noen av de som jobbet på anlegget fikk i seg litt røyk, og er blitt undersøkt av ambulansepersonell.

 

 

 

 

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no