ANNONSE

Brann i korntørka på siloen

  • 03 september 2018
Brann i korntørka på siloen

Brannvesenets stigebil viste sin berettigelse under brannen på Lena. (Foto: Ole Ludvig Rosenborg).

Mandag brant det i tilknytning til kornsiloen på Lena.

Alt tilgjengelig mannskap fra Østre Toten brannvesen rykket ved 09.30-tiden mandag ut til en ulmebrann i ei korntørke ved Felleskjøpets anlegg på Lena. Brannvesenet kunne avslutte innsatsen ved 14-tida.

Det ble slått alarm etter at ansatte oppdaget røyk over et tak. Felleskjøpets industribrannvern tok seg inn i bygget og startet slukkearbeidet. Noen minutter senere var mannskap fra Østre Toten brannvesen på plass. Ca. klokken 11.15 kunne brannsjef Bård Henriksen melde om at situasjonen var under kontroll.
– Det brenner, men vi vet hvor, så slik sett har vi kontroll, forteller han.

Brannen startet i ei korntørke ca. 20 meter fra bakkenivå. Dermed kommer den nye stigebilen til Østre Toten brannvesen godt med.
– Nå ser vi virkelig nytten av den nye stigebilen. Uten den måtte vi ha brukt stiger og fått hjelp fra mannskap med høyderedskap fra nabokommunen. Arbeidet kan dessuten utføres sikrere og mye raskere, sier brannsjef Henriksen til Totens Blad.

Så langt er det for tidlig å si noe om årsaken til ulmebrannen ved Felleskjøpets anlegg, men fabrikksjef Petter Gryttenholm sier at det kan ha vært en feil på en temperaturføler.
– Vi er i gang med å kjøre inn ei ny korntørke. Det ble oppdaget at lufta som blåses inn i tørka var for varm, og det var det som startet brannen. Vi vet imidlertid ikke hvorfor lufta var så varm. Men det kan tenkes at temperaturføleren ikke slo ut. Dette er noe vi må undersøke nærmere, sier Gryttenholm.

En spesiabil ble tilkalt og sørget for å suge ut rundt 20 tonn med korn fra anlegget. Trolig kan det meste av kornet berges. Gryttenholm har håp om at alt er i gjenge igjen i kornmottaket fra tirsdag morgen, selv om det ble en del forsinkelser mandag.

 

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no