ANNONSE

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

  • 21 november 2017
Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Onsdag og torsdag kan det bli svært vanskelige kjøreforhold lokalt. Dette bildet ble tatt på fylkesveg 33 i desember 2015. (Arkivfoto: Thea Romsås).

Bilistene har tøffe dager i vente.

Statens vegvesen går nå ut og advarer om at det onsdag og torsdag kan bli svært vanskelige kjøreforhold i distriktet. Først kommer det mye snø, så begynner det å regne.

Meteorologisk Institutt melder at vil komme ca. 15-30 centimer snø i det meste av Hedmark og Oppland onsdag. Dette vil gå over til regn de fleste steder torsdag, noe som kan føre til vanskelige kjøreforhold.

Natt til torsdag begynner temperaturen å stige, og nedbøren går etter hvert over til regn. På torsdag vil det bli regn under ca. 1000 meter, melder meteorologene. Da vil vinden også bli så sterk at den kan by på problemer, særlig på fjellovergangene. Ifølge yr.no starter onsdagen med minus ti grader onsdag. Torsdag kan temperaturen lokalt komme opp i åtte-ni varmegrader.

– Kombinasjonen av snø, regn og vind kan gjøre det utfordrende å holde full framkommelighet på vegene, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen. – Det kan være fornuftig å vurdere om en kan la bilen stå under slike forhold, særlig hvis vi får regn som fryser på bakken.

Stensrud forteller at Statens vegvesen har varslet sine driftsentreprenører, som har god beredskap, men at det alltid vil ta noe tid før brøyte- og strøbilene rekker over hele vegnettet når det kommer mye snø og regn. Hovedregelen er at de viktigste vegene med mest trafikk brøytes og strøs først.

– Alle bilister bør sjekke om de har gode nok dekk for kjøring på utfordrende vinterføre, sier Stensrud.

 

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no