ANNONSE

Sunn hverdagsburger

  • 24 februar 2017
Sunn hverdagsburger


Hamburger trenger ikke å være usunt. Prøv denne sunne versjonen med coleslaw.

I coleslawen kan man gjerne tilsette den syrlige crème fraîchen for å kompensere mot den ellers mektige majonesen, H-melken og kremfløten. Ikke ha for mye salt og pepper i coleslawen heller. Ha i litt for lite, og smak til med mer salt og pepper.

Hamburger
• 500 gram renskåret oksekjøtt/ kjøttdeig
• 2 ts salt
• ½ ts pepper
• Ca. 1 dl vann
• Margarin


Slik gjør du:
1. Mal kjøttet én gang hvis du bruker rent kjøtt.
2. Tilsett salt og pepper
3. Spe med kaldt vann
4. Lag prøvekake
5. Form flate hamburgere som er omtrent 75 g
6. Brun dem i margarin



Burgerbrød (20 stykker)
• 90 g margarin
• 6 dl melk
• 50 g pressgjær eller 12 g tørrgjær
• 2 ts salt
• 15 g sukker
• 300 g sammalt hvete
• 400 g hvetemel eller 700 g siktet hvetemel
• Egg til pensling
• Sesamfrø


Slik gjør du:
1. Smelt margarinen
2. Tilsett melken slik at temperaturen blir passe for gjæren
3. Tilsett gjæren
4. Ha i salt, sukker og det grove melet
5. Hev raskt
6. Ta deigen ut på bakebordet kjevle den ut ca. 1 cm i tykkelse
7. Etterhev
8. Pensle
9. Ha på frø
10. Stek på 250 grader i 12 minutter
11. Avkjøl



Coleslaw (8 porsjoner)
• 1 1⁄3 stk hodekål revet eller hakket i tynne strimler
• 4 stk store, revne gulrøtter
• 1 1⁄3 ss salt (skal skylles ut)
• 1 1⁄3 dl kremfløte
• 2 dl melk
• 5 1⁄3 ss sukker (mer hvis du vil ha en søtere coleslaw)
• 8 ss eplecidereddik
• 2 2⁄3 ss majones
• 2 2⁄3 båt finhakket hvitløk
• 1 1⁄3 ts salt


Slik gjør du:
1. Ha de ferdigrevne grønnsakene i en stor bolle.
2. Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå i minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten).
3. Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig (her er salat sentrifuge tingen). Tørk dem så godt som mulig med tørkepapir.
4. Bland sammen fløte, melk, sukker, eddik, majones og hvitløk i en bolle.
5. Bland fløte- og majonesdressingen godt sammen med grønnsakene. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.



Båtpoteter
• 7 poteter
• Matolje
• Salt, pepper, paprikapulver


Slik gjør du:
Poteter kuttes i båter og has i en ildfast form med olje, salt, pepper og paprikapulver. Pass på mengden salt og pepper for det er lett for at smaken kan bli for dominerende. Stekes i ovnen på 225 grader i 25–30 minutter.
Print
ANNONSE
Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Her kan du bruke gode rotgrønnsaker fra Toten.
Brokkolisalat med majonesdressing

Brokkolisalat med majonesdressing

En frisk og nydelig brokkolisalat med deilig majonesdressing.
Fiskesuppe med laks

Fiskesuppe med laks

Prøv en fiskesuppe med laks, reker og norske rotgrønnsaker.
Frisk sorbétkake med jordbær

Frisk sorbétkake med jordbær

Dette er en fin festkake, med en frisk og litt syrlig smak.
Laks med fullkornpasta

Laks med fullkornpasta

Hvorfor ikke prøve laks med fullkornspasta, yoghurtdressing og grønnsaker?
Grønnsakswok med bulgur wheat

Grønnsakswok med bulgur wheat

Sunn og god grønnsaksrett som smaker!
Alkoholfrie drinker

Alkoholfrie drinker

Kan vi friste med noen svalende, alkoholfrie drinker?
Sunn hverdagsburger

Sunn hverdagsburger

Hamburger trenger ikke å være usunt. Prøv denne sunne versjonen med coleslaw.
RSS
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no