ANNONSE

Rødvinsgryte av elg

  • 16 juni 2017
Rødvinsgryte av elg


Smakfull elggryte med potetstappe.

Vi anbefaler å lage denne retten med potetstappe for å gi det ekstra lille til gryten. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta. Oppskrift hentet fra matprat.no

Tilberedningstid: 30 minutter. Koketid 3 timer.

4 porsjoner.

500 g grytekjøtt av elg
50 g bacon i terninger
1 pose stjerneløk
100 g frisk sjampinjong
2 ss margarin til steking
2 ss hvetemel
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 dl rødvin
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian

Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut.
Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 ganger 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme.
Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 3 timer.

Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter. Server med kokte poteter eller potetstappe!

Potetstappe
4 porsjoner

10 mellomstore poteter
2 dl melk
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄4 ts revet muskatnøtt

Skrell poteter og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet.
Varm opp melken til rett under kokepunktet.
Mos potetene og rør inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Velg gjerne en melen potetsort som er ypperlig for hjemmelaget potetmos. Både pimpernell, kerrs pink, troll og mandelpoteter regnes som melne potetsorter. Oppskrift hentet fra Matprat.no.



Print
ANNONSE
Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Her kan du bruke gode rotgrønnsaker fra Toten.
Brokkolisalat med majonesdressing

Brokkolisalat med majonesdressing

En frisk og nydelig brokkolisalat med deilig majonesdressing.
Fiskesuppe med laks

Fiskesuppe med laks

Prøv en fiskesuppe med laks, reker og norske rotgrønnsaker.
Frisk sorbétkake med jordbær

Frisk sorbétkake med jordbær

Dette er en fin festkake, med en frisk og litt syrlig smak.
Laks med fullkornpasta

Laks med fullkornpasta

Hvorfor ikke prøve laks med fullkornspasta, yoghurtdressing og grønnsaker?
Grønnsakswok med bulgur wheat

Grønnsakswok med bulgur wheat

Sunn og god grønnsaksrett som smaker!
Alkoholfrie drinker

Alkoholfrie drinker

Kan vi friste med noen svalende, alkoholfrie drinker?
Sunn hverdagsburger

Sunn hverdagsburger

Hamburger trenger ikke å være usunt. Prøv denne sunne versjonen med coleslaw.
RSS
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no