ANNONSE

Overraskende god rødbetburger

  • 16 juni 2017
Overraskende god rødbetburger


Rødbetburgere er overaskende godt, du trenger ikke kjøtt til en burger.

Denne rødbetburger er vegansk, det vil si uten noen animalske produkter. Resten av tilbehøret til retten er det man vanligvis bruker til hamburger. Bruk det du selv liker og har lyst på. Raufoss-elevene lagde også sine egne veganske hamburgerbrød.

Tidsberegning: ca 90 minutter.
4 porsjoner.

Oppskrift til ca 4-6 store hamburgerbrød
• 3 dl vann
• 1/4 dl olje
• 50 gr gjær
• 1/2 ts salt
• 3/4 liter hvetemel
(halvparten av melet kan eventuelt byttes med sammalt hvete for å få grovere brød).


Rødbetburger
• 4 rødbeter
• 1 gul løk
• 2 fedd hvitløk
• 3 ss olivenolje
• 1,5 ss balsamico eddik
• 2 dl knuste havregryn

Eventuelt litt mel, og to egg hvis man er vegetarianer.

Rødbetburger
Skrell rødbetene og del dem i grove kløfter. Rens og del løken i grove biter og grovhakk hvitløkfeddene.
Bland rødbeter, løk, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form. Krydre godt med salt og pepper og vend det hele godt sammen. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak rødbetene i ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter (fjerne folien etter 30 minutter), eller til rødbetene er helt møre. Avkjøl noe og kjør alt sammen til en mos i en hurtigmikser.

Bland rødbetmosen med egg, quinoa (couscous eller havregryn) og chili. Juster smaken med salt og pepper. Form «farsen» til fire burgere. Stek burgerne i litt olje i en god og varm stekepanne (stek gjerne to og to) til de blir sprø og gylne på begge sider. Vær forsiktig når du snur burgerne, de er litt løse i konsistensen og kan lett falle fra hverandre hvis du ikke er forsiktig.

Brødoppskrift

Rør gjær eller tørrgjær ut i fingervarmt vann. Tilsett det tørre, men hold igjen litt mel. Elt deigen smidig. Dekk bollen med plast og la heve i minst 30 minutt.

Så eltes deigen og lag boller. Disse legges på plate dekket med bakepapir, og klemmes/klappes flate. Skal de bli pølsebrød, så form de som pølser og klapp disse litt ned.
Dekk med et klede og la de heve til dobbelt størrelse. Ca 45 minutter.
Pensle med vann.

Brødene stekes midt i ovnen i 7-8 minutter ved 225 grader.









 

Print
ANNONSE
Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Her kan du bruke gode rotgrønnsaker fra Toten.
Brokkolisalat med majonesdressing

Brokkolisalat med majonesdressing

En frisk og nydelig brokkolisalat med deilig majonesdressing.
Fiskesuppe med laks

Fiskesuppe med laks

Prøv en fiskesuppe med laks, reker og norske rotgrønnsaker.
Frisk sorbétkake med jordbær

Frisk sorbétkake med jordbær

Dette er en fin festkake, med en frisk og litt syrlig smak.
Laks med fullkornpasta

Laks med fullkornpasta

Hvorfor ikke prøve laks med fullkornspasta, yoghurtdressing og grønnsaker?
Grønnsakswok med bulgur wheat

Grønnsakswok med bulgur wheat

Sunn og god grønnsaksrett som smaker!
Alkoholfrie drinker

Alkoholfrie drinker

Kan vi friste med noen svalende, alkoholfrie drinker?
Sunn hverdagsburger

Sunn hverdagsburger

Hamburger trenger ikke å være usunt. Prøv denne sunne versjonen med coleslaw.
RSS
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no