ANNONSE

Lammestek med fløtesaus

  • 16 juni 2017
Lammestek med fløtesaus


Nydelig søndagsmiddag med lam.

Saftig og velsmakende lammestek med god fløtesaus og gode ovnsbakte grønnsaker.

Lammestek
Beregn 200 g rått kjøtt per person, det forsvinner noe vekt under steking.

Benfri lammestek stekes i ovn på 126 grader. En stek på to kilo trenger ca. to timers steketid. Steken brunes godt på alle sider i stekepanne først. Bruk steketermometer. Sett steken på 65 grader og la den hvile i minimum 20 minutter.
Porsjoner: 10 personer.

Fløtesaus
75 g smør
75 g hvetemel
10 dl kyllingkraft/buljong
Ca. 2 ½ dl kremfløte

Smelt smør og rør inn mel. Spe med varm kraft og rør sausen klumpfri mellom hver gang. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Tilsett fløte og smak til med gele, salt, og pepper. Tilsett sukkerkulør om du vil ha litt mer farge på sausen.
Tilsett til slutt stekesjyen som danner seg i stekepannen eller langpannen under steking av kjøttet.

Ovnsbakte grønnsaker
4 gulerøtter
4 pastinakk
1 kålrot

Skjær opp gulerøtter, kålrot og pastinakk i terninger og krydre det med litt salt og pepper med olje og sett den inn i ovnen. Stekes på 150 grader i ovnen i 30 minutter.


Print
ANNONSE
Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Kyllinggryte med rotgrønnsaker

Her kan du bruke gode rotgrønnsaker fra Toten.
Brokkolisalat med majonesdressing

Brokkolisalat med majonesdressing

En frisk og nydelig brokkolisalat med deilig majonesdressing.
Fiskesuppe med laks

Fiskesuppe med laks

Prøv en fiskesuppe med laks, reker og norske rotgrønnsaker.
Frisk sorbétkake med jordbær

Frisk sorbétkake med jordbær

Dette er en fin festkake, med en frisk og litt syrlig smak.
Laks med fullkornpasta

Laks med fullkornpasta

Hvorfor ikke prøve laks med fullkornspasta, yoghurtdressing og grønnsaker?
Grønnsakswok med bulgur wheat

Grønnsakswok med bulgur wheat

Sunn og god grønnsaksrett som smaker!
Alkoholfrie drinker

Alkoholfrie drinker

Kan vi friste med noen svalende, alkoholfrie drinker?
Sunn hverdagsburger

Sunn hverdagsburger

Hamburger trenger ikke å være usunt. Prøv denne sunne versjonen med coleslaw.
RSS
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no